Генералният директор на Росгеология“ Сергей Горко заяви в интервю за , че

...
Генералният директор на Росгеология“ Сергей Горко заяви в интервю за , че
Коментари Харесай

От „Росгеология“ разкриха как може да се предотврати краят на петролната ера

Генералният шеф на „ Росгеология “ Сергей Горко съобщи в изявление за , че нефтът ще стигне, до момента в който се развият технологиите.

Той означи, че напоследък не се откриват огромни залежи, а фирмите не добиват първични материали на шелфа на дълбочина над 500 метра. „ Световният океан е изучен на 10%, тъй че ние по принцип не разбираме до дъно какви благосъстояния имаме “, акцентира Горков, представен от .

При това ръководителят на „ Росгеология “ предупреди за изчерпването на изучените ресурси потребни изкопаеми в Русия. „ Движим се по инерция. А какво ще е след 30 години? “, зададе той въпрос. Събеседникът на РБК също разкри метод за попречване на края на петролната ера – той е сигурен, че добивните компании би трябвало да развиват технологиите.

Рентабилните ресурси петрол в Русия при сегашните технологии на добиване няма да устоят повече от 21 години, съобщи през септември краткотрайно изпълняващият длъжността началник на „ Росндер “ Евгений Петров. В същото време той акцентира, че срокът се усилва с рационализиране на методите за извличане на трудноизвлекаеми ресурси. Петров дефинира Западен Сибир като най-перспективния район за изследване на петролните ресурси.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР